Nagelstyling

Waarom gelnagels?

Als nagelstyliste kies ik voor gelnagels. Er bestaan namelijk verschillende mogelijkheden om kunstnagels te plaatsen of om uw eigen nagels mooier en steviger te maken. Acryl, gellak (ook gelnagellak, gelpolish of gelish genoemd) en gel zijn producten waarover u waarschijnlijk al gehoord hebt. Deze producten hebben elk hun specifieke eigenschappen. 

Omwille van de volgende redenen heb ik gekozen om in mijn nagelstudio te werken met gel:

 • Natuurlijke look:
  • Met gelnagels kan je perfect een natuurlijk uitzicht verkrijgen, net zoals met nagellak. Je hoeft dus niet te vrezen voor een onnatuurlijk nepuitzicht als u dat niet wenst.
 • Stevigheid:
  • In tegenstelling tot gellak kan een nagelstyliste met gel de nagels verlengen.
  • Zowel acryl als gel maken de eigen nagels steviger, wat minder het geval is met gellak.
 • Houdbaarheid:
  • Gel gaat gemiddeld 1 tot 2 weken langer mee dan gellak, dit varieert van persoon tot persoon.
 • Gezondheid:
  • Gellak dient met een chemisch middel afgeweekt te worden. Gel wordt afgevijld of gefreesd, wat geen nadeel heeft voor de huid.
kunstnagels met glitter door nagelstyliste gezet
Gelnagels met en zonder glitters
French Manicure gelnagels gezet door nagelstylistes in nagelstudio
French Manicure met champagneglitters
gelnagels uitharden in UV lamp in nagelstudio scherpenheuvel

Wat zijn gelnagels?

Een gelnagel wordt opgebouwd uit verschillende gellagen (basislaag, bouwlaag, kleurlaag en eindlaag). Deze lagen worden op de juiste momenten belicht met ultraviolet (UV) licht of LED zodat ze uitharden. Zo hechten ze zich aan de onderliggende gellaag of aan de natuurlijke nagel. 

De natuurlijke nagels kunnen verlengd worden met gel door gebruik te maken van valse tips of sjablonen. In mijn nagelstudio gebruik ik steeds sjablonen.

Gel kan op vingernagels en teennagels geplaatst worden.

Uw nagelstyliste informeert:

Gelnagels: iets voor u?

Natuurlijk! Iedereen kan gelnagels laten plaatsen. Men mag rekenen op een aantal weken tussen twee behandelingen. Vaak is er dan uitgroei zichtbaar. Ik heb klanten in mijn nagelstudio die 5 tot 8 weken hun nagels mooi kunnen houden alvorens ze ze moeten laten bijwerken.

Dit verschil in houdbaarheid is er nu eenmaal omdat een aantal zaken een invloed hebben op uw gelnagels (en ook op andere soorten kunstnagels). U houdt daar dus best rekening mee om voor uzelf realistische verwachtingen te hebben en zo lang mogelijk plezier te hebben van uw nagels. 

De houdbaarheid van uw gelnagels

Ik som hieronder de belangrijkste zaken voor u op:

 • Gelnagels zijn geen gereedschap:
  Het lijkt misschien verleidelijk, maar uw gelnagels zijn geen blikjesopeners, schroevendraaiers of messen. Ze zijn dan wel sterker dan uw eigen nagels, ze zijn niet onbreekbaar en kunnen bekrast worden. U dient uw gelnagels best te behandelen zoals u uw eigen nagels zou behandelen. Draag bijvoorbeeld handschoenen wanneer u in de tuin werkt. 
 • Gelnagels en chemische (aggresieve) producten = geen goede vrienden:
  Wanneer u werkt met chemische poetsmiddelen, dan is het aangeraden om handschoenen te dragen. Dit is eigenlijk sowieso al aangeraden om de huid van uw handen te beschermen. Wanneer gelnagels in contact komen met chemische middelen, dan zou dit de houdbaarheid kunnen verkorten. 
 • Bijten en trekken aan de nagels:
  Net zoals het afgeraden is de gelnagels als gereedschap te gebruiken, zal het bijten op de gelnagels of het (onbewust) trekken aan de nagels ertoe leiden dat de gelnagel na een tijdje stukjes kan verliezen. Wanneer u aan uw nagel begint te trekken tot deze volledig loskomt, dan loopt u ook het risico dat u uw bovenste laag van uw eigen nagel (de hoornlaag) er mee af trekt. Laat daarom steeds uw nagels op een correcte manier verwijderen door uw nagelstyliste. 
 • Medicatie en hormonale huishouding:
  Men heeft vastgesteld dat bepaalde medicatie of veranderingen in de hormonale huishouding (bvb. zwangerschap) een invloed kunnen hebben op de mate waarop gel zich hecht aan de eigen nagel. Dit kan dus een invloed hebben op de houdbaarheid.  
 • De structuur van uw nagels:
  De  structuur van uw eigen nagel (meer of minder ribbelig), de natuurlijke vetheid van uw nagel en de snelheid waarmee uw nagels groeien, zijn voor iedereen anders, en bijgevolg is de hechtingssterkte van de gel voor iedereen verschillend.  

Laat u nu zeker niet afschrikken door deze zaken. Zoals ik u heb verteld mag u op een aantal weken plezier rekenen met uw nageltjes. Dit is beduidend meer dan nagellak, u bent niet afhankelijk van de vorm en lengte van uw natuurlijke nagel, en er zijn veel meer mogelijkheden qua versiering dan met uw nagellak.

Ik kan u in mijn nagelstudio ontvangen. Indien het voor u comfortabeler is, dan lever ik ook mijn diensten als nagelstyliste aan huis in Scherpenheuvel en omliggende gemeentes.

U vindt medische pedicure en nagelstyliste Jolijn ook terug op:

Gouden Gids

Google Business

Pedicure-info

Bingplaces